Koolhydraatbeperkte voedingswijze

Ketogeen, low carb, koolhydraatarm en intermittent fasting zijn tegenwoordig dé populaire termen in voedingsland. Het zijn allemaal voedingswijzen met in meer of mindere mate een beperking van koolhydraten. Grip op Koolhydraten kan gekenmerkt worden als een koolhydraatbeperkte voedingswijze. We beperken de koolhydraten gedurende de dag, maar één uur per dag eet/drink je wel producten met koolhydraten.

Koolhydratenuur

Het koolhydratenuur is dé troef van Grip op Koolhydraten. Één uur per dag zet je het koolhydraten uur in. Tijdens dit uur mag je koolhydraten zoals aardappels, fruit, rijst én een stukje chocolade eten. Dat maakt deze eetmethode onderscheidend ten opzichte van andere diëten en voedingswijzen. Het koolhydratenuur maakt het volhouden een stuk makkelijker. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat GOK gemakkelijk in te passen is in ieders leef-, woon- en werkomgeving! Je kan vaak gewoon met de pot mee-eten, wel zo makkelijk!

Boeken

Inmiddels zijn er al 6 Grip op Koolhydraten boeken verschenen. In de boeken wordt uitgelegd hoe Grip op Koolhydraten werkt en staan vele makkelijke recepten en dagmenu's.

Lees meer

Productenwijzer

De Grip op Koolhydraten Productenwijzer in waaiervorm geeft van meer dan 1600 producten aan of ze GOK-groen, oranje of rood zijn.
Het is een superhandige aanvulling!

Lees meer

Facebookgroep

Stel er je vragen in de privé facebookgroep en krijg feedback vanuit de groep. Andere groepsleden ondersteunen je, delen ervaringen en inspireren je met gerechten.

Lees meer

Bianca

Voor mij is het makkelijk vol te houden omdat ik én geen calorieën hoef te tellen, geen light zooi hoef, beter gevoed ben door vetten en eiwitten te eten, geen honger en snaaizin meer heb en ik toch elke dag in m’n uurtje chocola mag ☺

En ik ben van 127 naar 93 kilo gegaan. Van maat 50 naar 42-44.

Karin

Sinds ik GOK heb ik meer energie dan ooit (zelfs in de overgang!), eet ik lekkerder en gevarieerder dan ooit tevoren en loop ik de 10 km in een uur... tja, dan doe je toch niet meer anders?

Muisje

Met GOK heb je nog zoveel lekkere dingen die je wel mag... wat het makkelijker maakt de dingen te laten staan die je niet mag.
En ga je een keer de mist in, dan pak je de volgende dag de draad weer op. GOKken is geen straf... andere diëten zijn afzien.

Gouden tip: ik zou zeggen probeer het gokken en ervaar zelf hoe lekker je er door in je vel komt te zitten.

Geertje

Zo’n 5 jaar geleden viel ik 25 kilo af met Grip Op Koolhydraten. Ik ben nu ruim vier jaar op gewicht en “GOK” is een levensstijl
geworden. Ik voel me fit en gezond, en de vele recepten maken dat ik lekkerder eet dan ooit.

Wil je meer weten over Grip op Koolhydraten?

Klik dan hier en lees meer over onze eetmethode.

Bekijk onze andere hulpmiddelen bij Grip op Koolhydraten en vind antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wil je graag onder begeleiding van een diëtist of gewichtsconsulent afvallen? Kijk dan hier welke praktijken zijn aangesloten bij het GOK-netwerk en die je volgens onze methode kunnen begeleiden.

In onze webshop vind je GOK-proof producten die perfect passen bij deze voedingswijze.